Twee top hengsten bij Borculo!

Morgen is de Borculo Elite Foal Auction op Paleis Soestdijk!
Hengstveulen TOPSTREAM TEXEL (Extreme US x Sorento)
Elite merrie Jevarieta Texel behaalde het Elite predicaat na een succesvolle IBOP test met een 8,5 voor haar galop, souplesse, houding en balans en rijbaarheid. Overgrootmoeder Heorieta (v. Caritas) is de moeder van de Grand Prix geklasseerde paarden Black Painted Texel (v. Painted Black) en Dark Texel Knight (v. Wynton). Laatstgenoemde nam recent deel aan het EK voor Childeren. Ook het Lichte Tour paard United Texel (v. Flemmingh) komt voortuit de succesvolle Texel fokkerij. De KWPN gekeurde hengst Jerenzo Texel (Grand Prix), vindt zijn oorsprong in deze moederstam. Deze sportgenen worden in Topstream Texel gecombineerd met toptalent Extreme U.S.
De hengst TYPICAL TEXEL (Glamourdale x Jerenzo Texel)
Typical Texel is een veelbelovend hengstveulen met Grand Prix genen uit Texel, gecombineerd met de invloedrijke Grand Prix hengst Glamourdale. De grootmoeder van Typical Texel is niemand minder dan de Grand Prix merrie Belle Lady Texel (v. Krack C). De overgrootmoeder Lady Texel (v. Farmer) heeft het predicaat Preferent en heeft het Lichte Tour paard Kristel Lady Texel (v. Everdale) voortgebracht. In de verdere generaties zijn er meerdere succesvolle dressuurpaarden te vinden, zoals de Grand Prix paarden Black Painted Texel (v. Painted Black) en Dark Texel Knight (v. Wynton), die onlangs deelnam aan het EK voor Childeren.
Bieden kan online of live bij Paleis Soestdijk!