Jerenzo Texel

NaamJerenzo Texel
AfstammingEnzo Ferrari x elite pref prest ibop d-oc Jazz
Geboortedatum9 april 2014
FokrichtingDressuurpaard
Stokmaat1.77 m
SportniveauGrand Prix Dressuur
KleurDonkerbruin
Geregistreerde(n)W.T. van der Linde (Texel – de Cocksdorp)
Goedgekeurd bij KWPN, AES
Dekgeld€1.400,- excl. BTW en verzendkosten

Meer informatie of bestellen?

Wim: +31 (0)6 2000 0926

Holstud: +31 (0)6 5430 3639

Jerenzo Texel

“Alles wat een dressuurpaard nodig heeft”

Jerenzo Texel is een hengst uit duizenden. Doordat hij gefokt, opgegroeid en opgeleid op Stoeterij van der Linde is de gehele geschiedenis van deze fantastische hengst bekend en kennen wij hem door en door.

Jerenzo Texel heeft van jongs af aan al een fantastisch karakter. Hij is erg mensgericht en in zowel zijn omgang op stal als onder het zadel zeer meewerkend. Dit is een onlosmakelijke randvoorwaarde voor een succesvol dressuurpaard! Zijn geweldige karakter onder andere bewezen tijdens de de KWPN Stallion Show in Den Bosch, de Nederlandse Kampioenschappen en de Ride and Run in 2018. In de zomer van 2021 liep Jerenzo Texel mee op het NK in het ZZ-Zwaar, was hij 1e reserve voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en tijdens zijn Lichte Tour debuut in september 2021 scoorde Jerenzo Texel een mooie score én eerste prijs! In oktober 2022 wint Eva met Jerenzo Texel haar Zware Tour debuut met bijna 66% en in januari 2023 is de hengst officieel Grand Prix geklasseerd!

Buiten zijn karakter beschikt Jerenzo Texel ook over drie goede en correcte gangen. Met een actieve en ruime stap, zeer krachtige draf en uitzonderlijke galop met veel aanleg om te sluiten is Jerenzo Texel alles wat je wat zoekt in een dressuurpaard.

Uit de stam van Stoeterij van der Linde is Jerenzo Texel de vijfde generatie die door Stoeterij van der Linde zelf gefokt is en uitgebracht in de sport.

De eerste nakomelingen van Jerenzo Texel hebben een prachtig front, mooi gangenwerk en fijn karakter net zoals Jerenzo Texel zelf. Zo slaagde de driejarige merrie Nurieta Texel (Jerenzo texel x Goodtimes x Ladalco) merrie in juli 2021 met 83 punten voor de ibop met een 9 voor rijdbaarheid!

Bron KWPN: De Jerenzo Texel-dochter Nurieta Texel is een heel meewerkend paard die heel goed geconcentreerd was op de ruiter. Deze goed ontwikkelde, langgelijnde merrie heeft een mooi front en werd met goede aanleuning voorgesteld. Ze stapt ruim en zuiver, draaft met veel houding en goede beentechniek, en galoppeert met balans, kracht en activiteit. Daarbij toonde ze een hele goede instelling, waarvoor we een 9 hebben gegeven”, vertelt inspecteur Bart Henstra.

Video: Jerenzo Texel

KWPN Stallion Show 2023
The key to Grand Prix

Verrichtingsrapportage

KWPN Verrichtingsonderzoek

Jerenzo Texel is een royaal ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is aansprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding.  De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De schouder is goed van lengte en steil van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is licht gezonken, goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou langer mogen doorlopen. Het voorbeen is van terzijde gezien licht ingesnoerd en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld maar wat lang. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.  Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.

Jerenzo Texel is een zoon van Enzo Ferrari, die weer afstamt van de olympiadehengst Painted Black, die met Morgan Barbançon heel succesvol was. De moeder van Jerenzo Texel is de elite IBOP-merrie Vieta Corieta Texel (v.Jazz) die het prestatiepredicaat behaalde doordat twee van haar nakomelingen van Rhodium en Velazquez in het Z2 zijn geklasseerd en haar zoon Discount Texel (v.Santano) loopt in de Prix St. Georges in Frankrijk. Grootmoeder Rieta Corieta (v.Burggraaf) bracht van Jazz een Z2- en een ZZ-Licht-dressuurpaard en is de grootmoeder van het Lichte Tour-paard Esperado’s Esteban (v.Florencio). Ook overgrootmoeder Heorieta (v.Caritas) heeft rechtstreeks veel sport nagelaten. Haar nakomelingen Black Painted Texel (v.Painted Black) en Dark Texel Knight Texel (v.Wynton) zijn Lichte Tour-geklasseerd en ze is de grootmoeder van de Pavo Cup-topper en Zware Tour-paard Belle Lady Texel (v.Krack C) en een ZZ-Licht-dressuurpaard van Johnson. Daarnaast komen er nog vele andere bovengemiddelde sportpaarden uit de stam.

Jerenzo Texel is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel looplust en zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is actief, zuiver en goed van ruimte en souplesse. De draf is goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is bergop, zeer krachtig met veel tot zeer veel gedragenheid en ruim voldoende ruimte. Jerenzo Texel beweegt met een goede beentechniek, veel zelfhouding en veel balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Jerenzo Texel veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Jerenzo Texel kan formaat toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij alsmede rijdbaarheid, instelling en afdruk/kracht en de mogelijkheid tot sluiten.

 • Vieta Corieta Texel is een goed ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoekmodel staat.
 • Het hoofd is sprekend.
 • De nek is ruim voldoende van lengte met een voldoende lichte hoofd-halsverbinding.
 • De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering en iets verticaal gesteld.
 • De schoft is voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte.
 • De schouder is goed van lengte en schuin van ligging.
 • De rug is goed van lengte en goed bespierd.
 • De lendenen zijn iets strak en goed aangesloten.
 • De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering.
 • De broekspier is kort.
 • Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien iets hol en licht onderstandig.
 • Het achterbeen is correct gesteld.
 • De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
 • De hoeven zijn normaal ontwikkeld en goed van kwaliteit met voldoende hoge verzenen.
 • Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
 • De stap is actief, goed van ruimte en goed van souplesse.
 • De draf is goed van ruimte met een horizontale houding en een goed onder tredend achterbeen. Het voorbeen heeft voldoende schoudervrijheid.
 • De galop is voldoende krachtig, goed van ruimte met een horizontale houding en kan meer souplesse hebben.
 • Vieta Corieta Texel heeft in 2006 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:
  Stap 8 Draf 8 Galop 8 Souplesse 7 Houding en Balans 7 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 7 Aanleg als dressuurpaard 7.5 Totaal 76,5 punten
  Stokmaat: 1.66m / Kleur: vos

Samen met

Onze sponsors