Afgelopen zaterdag, 6 augustus 2016, hadden Lotje Schoots en Cocksdorp Texel hun debuut in de Intermediaire 2!

De combinatie won de proef met bijna 68% en een 9 voor de Piaffe!

Daar zijn we super trots op, gefeliciteerd Lotje!

Zoals Lotje zelf op haar website schreef:
Afgelopen weekend maakte ik met Cocksdorp Texel, thuis gewoon Lingh, ons inter 2 debuut. Een proef waarin alle GP oefeningen al gevraagd worden. En wat was ik trots! Hij deed super zijn best. We kwamen de proef foutloos door, natuurlijk moeten er nog dingen beter maar voor nu waren we heel blij. Hij heeft veel aanleg voor de zwaardere oefeningen en we scoorde dan ook meerdere 8en en zelfs een 9en voor de piaffe/passage. 

Ook nog een mooi nieuwbericht op horses.nl:
Lotje Schoots is zeer enthousiast over de proef van de negenjarige Lingh-nakomeling. “Het moest er een keer van komen. Ik durfde zelf eigenlijk niet zo goed om Inter II te gaan starten. Ik dacht dat het niet zou lukken. Donderdag heb ik toch maar ingeschreven en het lukte dus wel”, reageert ze blij.

“Ik was heel blij na de proef. De score maakte me eigenlijk niet meer uit. In de piaffe en passage bleef hij er goed aan werken en ik kon heel goed de overgangen rijden. De moeilijke oefeningen doet hij echt heel goed. Voor de piaffe en passage hadden we achten en negens. Ook de pirouettes, de stap, de uitgestrekte draf en de appuyementen werd hoog beoordeeld. De series mogen nog wel rechter. Tot donderdag lukte het me nog niet om elf éners te rijden. Ik was ook heel benieuwd hoe het in de proef zou gaan, maar hij sprong ze alle elf. Echt heel leuk om straks weer een Grand Prix-paard te hebben. Dit is echt een paard voor de toekomst”, besluit ze.
https://www.horses.nl/sport/lotje-schoots-op-moeilijke-oefeningen-scoren-we/