Wat een geweldige dag! Vandaag was de finale van de Nederlandse Merrie Keuring 3-jarige dressuurmerries tijdens de Paardendagen in Ermelo.

RS2 Iveniz Texel (Negro x pref prok KrackC, in eigendom van RS2 Dressage Center) werd uitgeroepen tot de KAMPIOEN van de 3 jarige dressuurmerries tijdens het NMK!

We zijn ontzettend trots dat deze geweldige merrie de titel heeft gekregen! We willen Seth Boschman en Robin van Lierop, RS2 Dressage Center, van harte feliciteren met deze geweldige prestatie.

Veniz Texel (pref prok Krack C x sport Jazz, moeder van Iveniz Texel, ) is drachtig gescand van de Pavo Cup Kampioen, Glocks Toto jr, dat beloofd wat in 2017!

Het persbericht van het KWPN;
De meest imponerende 13 driejarige dressuurmerries zorgden voor een schitterende finale van de Nationale Merriekeuring. De grote favoriet, de eerder tot CK-kampioene van Gelderland verkozen Iveniz Texel RS2 (v.Negro) kwam, zag en overwon.

De verkiezing van beste driejarige dressuurmerrie op de Nationale Merriekeuring vormde vandaag een schitterend slotstuk. De Gelderse kampioensmerrie Iveniz Texel RS2 ster prok (Negro uit Veniz stb prok pref v.Krack C, fokker Wim van der Linde uit Texel) van RS2 Dressage Center De Horst BV uit Groesbeek) liet nergens een steekje vallen en liep met veel allure naar de NMK-titel.

“Deze merrie heeft een zeer scherp model en een fantastische bewegingsvorm. Ze blinkt uit met haar natuurlijke gedragenheid, afdruk en extra zelfhouding. Een ware kampioen!”, loofde juryvoorzitter Marian Dorresteijn de topmerrie.