Britt wint K&U Children in Schijndel!

Bron Hoefslag:

Britt Kikkert – Van der Linde wint K&U bij de children: “We zijn echt een team aan het worden”

De pas net twaalfjarige amazone Britt Kikkert – Van der Linde timmert hard aan de weg met haar toekomstpaard Dark Knight Texel (v. Wynton). De combinatie vloog door de klasses heen en komt nu zeer succesvol uit bij de children. Op de K&U in Lunteren afgelopen woensdag werden ze derde met 76,80%. Twee dagen later wonnen ze de rubriek in Schijndel met maar liefst 79,40%. Het duo heeft hiermee de scores binnen om internationaal te mogen rijden.

Hoge scores

Dark Knight Texel is gefokt door familie van der Linde uit de Cocksdorp. Eva van der Linde heeft de ruin zelf opgeleid naar Grand Prix-niveau en tijdens hun laatste wedstrijd afgelopen september scoorden ze 69%. Haar twaalfjarige dochter Britt heeft het paard sinds het najaar onder het zadel en in januari debuteerden ze in de klasse L1. Ze vlogen de klasses door en scoorden bijna iedere proef 70%. Britt vertelt: “Na ons debuut zijn we op vakantie gegaan en begin april zijn we in de L2 gestart. Tijdens het Texelweekend reden we de M1 uit met mega scores over de 70%. Daarna reden we een weekend M2 en binnen 18 uur waren we ook die klasse al uit. Twee weken geleden zijn we voor het eerst Z1 gestart en toen reden we zes winstpunten bij elkaar.”

Klik

“Eigenlijk hebben we pas heel weinig wedstrijden gereden, maar door de hoge scores zijn we de klasses doorgevlogen. We zijn nu echt heel goed op elkaar ingespeeld en we hebben echt een klik met elkaar. Afgelopen zondag zijn we op een kleinere wedstrijd in Aerdenhout voor het eerst bij de children gestart om te kijken hoe dat zou gaan. Woensdag ging het heel erg goed in Lunteren en dat was al een mooie score. Hij was heel relaxed en het zag er heel makkelijk uit. We kregen hoge cijfers voor de harmonie en de jury vond het fijn om naar te kijken.”

‘Droom om op het EK te rijden’

“In Schijndel liep hij nog een paar klasses beter dan in Lunteren. We kregen heel veel 8’en en zelfs 9’ens voor de harmonie. Ik wist nu iets meer wat ik kon verwachten en ben aan de slag gegaan met het commentaar wat ik woensdag had gekregen. We zijn echt een team aan het worden en mijn moeder krijgt hem niet meer terug”, lacht Britt. “Loes Corsel helpt mij met trainen en eens in de zoveel tijd gaan we naar Marion Schreuder. Thuis kijkt mijn moeder vaak mee want zij kent hem natuurlijk erg goed. We hebben de scores nu binnen en ik mag nu internationaal gaan starten. Het is mijn droom om op het EK te mogen rijden, maar ik mag nog twee volle jaren rijden bij de children.” De jonge amazone heeft ook de ervaren D-pony Nur Für Dich Texel (v. Nagano) op stal staan. “Hij kwam op ons pad en ik ben heel erg blij met hem. We gaan dit jaar proberen een combinatie te worden en hopelijk kan ik volgend jaar internationaal met hem rijden!”

Foto: Foto4U