Masterclass Marion Schreuder

Binnenkort verschijnt er ook een online Masterclass van Marion Schreuder op Horseriding.Academy in samenwerking met KNHS Nederland.
Daarover meldt Marion de volgende anekdote: “We zijn voor de opnames naar Texel gereden, waar een vriend van me honderd paarden heeft. Ik wilde graag daar opnemen om te laten zien dat paarden in de natuur ook dingen doen die we vragen. Paarden zijn blij met een leider. Als je als ruiter een correcte leider bent, een echte leider, gaat niemand je voorbij. Ik stelde voor dat de amazone met haar paard drie keer om de kudde heen zou galopperen. Daarna zou niemand haar voorbij gaan. Dat was zo fantastisch om te filmen met een drone. Ze deed het, eerst in stap, daarna in galop, en inderdaad, niemand ging voorbij. Wat een moment. Mijn hart ging open. Dat heeft nul met geweld te maken, alles met leiding.” 🤩