Verjaardagscadeau voor Eva en Dark Knight Texel!

Dat is nog eens een verjaardagscadeau! Gisteren is Eva na een lange tijd weer gestart met Dark Knight Texel (v. Wynton) in de klasse Intermediaire 2! De prachtige combinatie scoorde bijna 65%!

Ook Shanna Lust startte na lange tijd weer met Black Painted Texel (v. Painted Black) in de Intermediaire A. Deze combinatie werd gewaardeerd met bijna 66%!

Beide paarden komen uit dezelfde moeder Heorieta Texel, een van onze top stammerries. Super gedaan allebei!

 

 

Lees hier het bericht van horsesnl:

Het was inmiddels een kleine twee jaar geleden dat Eva van der Linde haar Dark Knight Texel (Wynton x Caritas) voor de laatste keer de wedstrijdring in reed. Op de Subtopwedstrijd vandaag in Wormveer maakten ze een succesvolle rentree. Het duo noteerde in de Intermédiaire II de score van 64,632% en daarmee was het dubbel feest voor Van der Linde die vandaag haar verjaardag viert.

De laatste keer dat Eva van der Linde Dark Knight Texel aan de start bracht was in april 2018 op de Subtopwedstrijd in Texel. Daar won het duo de Intermédiaire II en vervolgens sloten ze ook het debuut in de Grand Prix met een voldoende score af. “Ik wil nu eerst weer een paar keer de Inter II rijden om te kijken wat hij doet. En dan weer door naar de Grand Prix. Het was steeds een beetje schuiven met alle paarden. Echt een luxeprobleem”, legt Eva van der Linde uit. “Maar nu kan Dark Knight ook weer mee.”

Pap en mam in Den Bosch

Van der Linde, moeder van drie kinderen, nam de afgelopen tijd vooral de bij het KWPN goedgekeurde hengst Jerenzo Texel (Enzo Ferrari x Jazz) mee naar les bij Edward Gal. “Het was een beetje kijken welke er mee ging en dat werd vooral Jerenzo. Pap en mam zijn er nu niet, die zitten op de hengstenkeuring in Den Bosch, dus ik zat zelf een beetje te plannen. Zodoende ik besloot om Dark Knight weer een keertje mee te nemen.”

Zelf een sukkel

“We hadden vandaag nog wel een missertje. De serie om de twee ging stuk maar dat was echt mijn eigen fout. We waren bijna aan het eind maar toen stopte ik met rijden. Ik was echt een sukkel”, blikt Van der Linde lachend terug op haar proef. “Maar we hadden voor alles netjes een voldoende en nu ga ik met Dark Knight ook weer serieus bij Edward trainen.”

Derde paard in Zware Tour

Met Dark Knight Texel heeft de amazone, na O’Partout Texel (Partout x Nabuur) en Belle Lady Texel (Krack C x Farmer), haar derde thuisgefokte paard op het hoogste niveau. “Daarnaast heb ik ook nog een Krack C-zoon in de Lichte Tour. Hij toont best veel aanleg maar is nog niet klaar voor de Zware Tour.”

Soms verkeerd

Bij de Texel-fokkerij van familie Van der Linden worden de meeste fokproducten als veulen verkocht maar Dark Knight was een ‘left over’. Zodoende bleef de Wynton-zoon op Texel en ging Eva van der Linde er mee aan de slag. “Als veulen draafde hij met heel veel knie en had niet zoveel ruimte. Hij was een beetje hectisch maar nu komt zijn voorbeen er heel mooi uit. Dat is hartstikke leuk. Soms zie je het bij een veulen verkeerd en ik ben heel gek op dit paard. Ik heb vooral jonkies te rijden dus dit succes in de Zware Tour is serieus heel leuk.” Een van die jonkies is Kristal Lady Texel (v. Everdale uit Belle Lady Texel) waarmee Van der Linde gekwalificeerd is voor het regiokampioenschap L2 in Noord-Holland. “Mijn vader zegt: waarom ga je L starten? Maar van meenemen leren ze”, besluit Van der Linde die dit jaar met haar familie 22 veulens verwacht.

Geslaagt ZT-debuut Shanna Lust

Het succes van Dark Knight Texel was vandaag niet het enige succes voor de fokkerij van familie Van de Linde. Ook hun fokproduct Black Painted Texel (Painted Black x Caritas) deed goede zaken. Onder Shanna Lust maakte hij zijn debuut in de Intermédiaire A en sloot dat af met 65,809%. Daarmee won het duo de gecombineerde rubriek Zware Tour.

Bron: Horsesnl