Afgelopen zaterdag, 28 mei 2016, hadden we KWPN Noord-Holland op stalbezoek.

Het was een zeer interessante en gezellige dag! Het was prachtig weer en onze veulens lieten zich goed zien. Met een korte fietstour lieten we onze andere bedrijven zien. We willen iedereen hartelijk bedanken die de moeite nam om naar ons bedrijf op Texel te komen en wellicht tot de volgende keer!
De rest van de foto’s zijn te bewonderen op onze facebookpagina. Filmpjes van de veulens volgen binnenkort..

Onderstaand het leuke verslag van de hele dag wat gepubliceerd werd op de facebookpagina van KWPN Noord-Holland:

”Zaterdag 28 mei 2016 vond het jaarlijkse stalbezoek plaats. Deze keer niet op het vaste land, maar met de boot naar Texel. Op Texel zitten twee zeer bekende fokkers, waar we van harte welkom zijn, om bij stoeterij van der Linde de veulens te komen bekijken. Natuurlijk hadden we ook graag bij de familie Kikkert op het eiland gekeken, maar de familie van der Linde fokt zoveel veulens dat een uitbreiding van het programma in de organisatie niet mogelijk was.

De dag begon in Den Helder bij de boot, ongeveer 50 KWPN leden van de afdeling Noord Holland waren aanwezig om als groep met de veerboot van Den Helder naar Texel te gaan. Op Texel aangekomen stond de bus al klaar, onze gastvrouw Annemarie van der Linde heette ons in de bus van harte welkom en geeft aan dat we via een toeristische route naar de stoeterij gaan. Via de zuidkust van het eiland, langs Oudeschild op naar de stallen aan de Krimweg vlakbij de Cocksdorp. Daar aangekomen lagen bij de ingang al de lijsten met de merries en de veulens die we zouden gaan zien, meteen even kijken natuurlijk, 16 veulens al geboren en nog 5 in de planning.

Van der Linde Stoeterij op Texel die doen er wat aan. In de stal staat de geluidsinstallatie klaar en Willem verteld hoe het allemaal begonnen is, samen met zijn broer een fietsenverhuur, de paarden en de verhuur van camping ruimte en huisjes. Dan komt er vanzelf een verdeling van de taken en Willem heeft meer met de paarden dan zijn broer en ook Annemarie en Eva vinden het leuk om met de paarden te werken dus die keuze is snel gemaakt. Willem insemineert zijn merries zelf, is ook nog eens hoefsmid en houd daardoor zijn paarden zelf goed en netjes op de voeten.

Dat Willem een fokker is met een visie en zijn eigen keuzes wil maken in zijn fokkerij dat wisten we, mooi om dan te zien dat hij zelf nog geen tijd gehad heeft om alle veulens eens goed te bekijken en nu dat wij op bezoek zijn, hij ze ook eens goed kan gaan bekijken. Nog mooier is dat hij na de eerste 8 veulens roept dat het voor hem wel eens een hele mooie dag kan worden, dat denken wij ook, want de eerste 8 veulens zijn al geweldig om naar te kijken en meestal worden de beste tot het laatste bewaard. Dat doet Willem dan weer niet, hij laat ze gewoon allemaal zien in onwillekeurige volgorde.

Na de eerste 8 veulens staat in de tuin de koffie en thee klaar, even een bakkie en dan weer verder. Ook de tweede 8 veulens zijn beste veulens en kijkend naar de afstammingen, moederlijnen en fokkerij van de stoeterij zie je dat er met gevoel en verstand gewerkt word aan de verbetering van de dressuurpaarden op het eiland en niet alleen op het eiland want vele veulens vinden de weg via veilingen naar nieuwe eigenaren op het vaste land. De paarden en veulens worden voorgebracht door Iris de vaste kracht op de van der Linde stoeterij en Wouter Bon, geen onbekende in Noord Holland.

Daarna staat er in de tuin een lunch klaar met heerlijke broodjes en drinken, we worden verwend en met het prachtige weer is het een genot om op Texel te zijn. Wanneer we gegeten hebben, staan achter de stallen de één PKs klaar, een hele rij fietsen en we fietsen met de hele groep eerst naar het ruitercentrum, waar de paarden staan die gebruikt worden voor de buitenritten, vervolgens naar de dressuurstal van Eva (sport en fokkerij gescheiden, dat is wel belangrijk om beide groepen paarden op de juiste manier te kunnen managen). Daarna fietsen we door het bos en de duinen langs de huisjes die verhuurd worden en komen dan weer terug bij de stal.

De bus staat weer klaar om ons via de noordzijde van het eiland, de Koog, Ecomare en Den Hoorn naar de boot te brengen. Het is net alsof je een dagje op vakantie bent geweest!

Hierbij willen wij Willem en Annemarie, de kinderen, kleinkinderen, de voorbrengers en alle stalmedewerkers heel hartelijk bedanken voor hun ontvangst en de show van de paarden op deze zeer geslaagde dag.”