6-7-2015; Nadat wij gisteren het nieuws konden vertellen dat er een prachtig Governor merrieveulen is geboren, hadden wij een heftige avond en nacht.

De moeder van het merrieveulen, Rieta Corieta Texel, had gisterenavond (een dag na de bevalling) ineens een heftige interne bloeding en is hier helaas aan overleden..

S’nachts moesten wij snel handelen om het pasgeboren veulen een ‘’nieuwe moeder’’ te geven.
Het oudste veulen van dit jaar, geboren op 18-2-2015, hebben wij bij haar moeder W’Alcatrasse Texel weggehaald om vervolgens het pasgeboren veulentje bij deze moeder aan het drinken te krijgen. W’Alcatrasse Texel moet erg wennen aan haar nieuwe veulen en is nog veel opzoek naar haar eigen veulen. Toch kunnen we onder begeleiding het pasgeboren veulen goed laten drinken. Het is afwachten of W’Alcatrasse Texel het veulen helemaal gaat accepteren, maar hier hopen wij natuurlijk wel op.

Onze keur sport pref fokmerrie Rieta Corieta Texel gaan wij zeker missen. Ze heeft 7 prachtige nakomelingen op de wereld gezet en daarmee een zeer goede bijdrage geleverd aan onze fokkerij. Ook hebben mooie herinneringen aan haar, zo was Rieta Corieta Texel op 8 jarige leeftijd Z2-dressuur geklasseerd. Het was een zeer hete, maar vooral erg werkwillige merrie.

Hierbij het overzicht van haar 7 nakomelingen (allemaal merries), waar we in de fokkerij zeker verder mee kunnen:

  • – Vieta Corieta Texel (v. Jazz) keur
  • – Wieta Corieta Texel (v. Jazz) elite
  • – Diva Corieta Texel (v. Jazz) keur sport
  • – Evarieta Texel (v. Jazz) ster prok
  • – Guzzi Corieta Texel (v. Jazz) voorlopig keur prok
  • – Idorieta Texel (v. Davino)
  • – ………………….. (v. Governor) geboren op 4-7-2015