Afgelopen zaterdag, 15 februari 2014, was de eerste junioren wedstrijd voor Shanna Lust en Black Painted Texel. De combinatie reed een kür op muziek rijden in Wormerveer.

Het was pas voor de tweede keer dat de combinatie een kür op muziek reed, maar gelukkig vond de Painted Black nakomeling het geluid niet meer zo spannend! Hij liet zich super goed zien!

Het resulteerde in een eerste plek met 67,38%!

De prijzenuitreiking was te paard en dat vond Black Painted toch wel weer erg spannend, even was de controle kwijt maar daarna liep hij in een super passage door de baan!

Filmpje prijzenuitreiking: https://youtu.be/y_FY8JRAw20

Ook op de website van de hoefslag stond nog een leuk stukje over de succesvolle combinatie:

Bloed, zweet en tranen

Bij de Junioren werd Shanna Lust met haar Painted Black-nakomeling Black Painted Texel eerste (67,38%). Voor Shanna was het haar eerste Juniorenwedstrijd. ‘Het ging heel goed. Ik was al blij dat ‘Knuf’, zoals we hem noemen, nu niet meer bang was voor het geluid. Hij deed onwijs zijn best en ik ben erg trots op hem. Anderhalf jaar geleden zijn we begonnen op Z1 niveau. Knuf is onwijs sensibel, maar ook erg werkwillig. Inmiddels gaat hij voor me door het vuur, maar dat heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Dit smaakte naar meer en ik wil graag meer Juniorenwedstrijden gaan rijden. Samen met mijn instructeurs Marlies van Baalen en Nico Verwer werken we hier naar toe. Ik rijd hem voor zijn fokkers, de familie Van der Linde uit Texel’, vertelt de HAVO 5 leerlinge.