Vandaag, 3 maart 2013, was een bijzondere dag voor Stoeterij van der Linde Texel!

Het zit namelijk zo dat wij 9 jaar geleden de merrie Zyorieta Texel  (Krack C uit Lyorieta Texel, pref sport elite Ladalco x keur pref prest Nabuur) hebben gefokt.

Deze merrie hebben wij als veulen verkocht naar Familie Wezenberg, bekende fokker uit Ijsselmuiden, en wordt daar al een aantal jaar ingezet als fokmerrie.

We wisten dat ze dit jaar drachtig was van de bekende hengst Don Schufro (v. Donnerhall). Gisteren kregen wij een telefoontje van Familie Wezenberg dat het veulen geboren is; een prachtige, hoogbenige vosmerrie met drie witte benen en een witte bles.

Vandaag zijn we naar Familie Wezenberg toe gereden om het veulen te bekijken. We waren erg enthousiast en hebben besloten het veulen te kopen!
Lyorieta Texel begint op dit moment namelijk erg oud te worden en krijgt dit jaar haar laatste veulen van de hengst Johnson.

We willen erg graag haar bloed in onze fokkerij houden en hoe kan dat beter dan met een veulen met zo’n goede afstammeling; Don Schufro x elite Krack C x pref sport elite Ladalco!

Dan wel niet zelf gefokt maar toch zijn we erg blij dat dit ons eerste veulen voor de stoeterij van het jaar 2013 is en we onze stam uit kunnen blijven bouwen!

Eerste veulen in 2013 niet zelf gefokt maar gekocht!!