De kersverse KWPN-verrichtingskampioen van de dressuurhengsten, Enzo Ferrari (v. Painted Black), is door Egbert Schep en Aat Both verkocht. De zwarte bewegingstopper is in handen gekomen van Toni en Marina Meggle uit het Duitse Wasserberg-Reitmehring.

De verkoop kwam tot stand via Josef Wilbers van hengstenstation Ferienhof Stucker in Weeze, bij wie Enzo Ferrari voorlopig op stal blijft. Hij wordt opgeleid door de Duitse amazone Jana Freund. Fokkers uit Zuid-Nederland kunnen gebruik maken van Enzo Ferrari via Ferienhof Stucker. Hengstenhouderij Brinkman in Twello stelt de hengst beschikbaar voor Noord-Nederland.

Tijdens het najaarsverrichtingsonderzoek viel Enzo Ferrari op met zijn goede zelfhouding, souplesse, krachtige bewegingen en goede instelling. Hij verdiende 82 punten dankzij een 8,5 voor de stap en galop en achten voor alle overige onderdelen.

Enzo Ferrari Texel, zoals hij bij zijn geboorte genoemd werd, is gefokt door Willem van der Linde uit De Cocksdorp en Marcelle Hesselink uit Haaksbergen. De hengst stamt af van drie Grand Prix-hengsten op een rij. Painted Black nam dit jaar zelfs deel aan de Olympische Spelen met Morgan Barbançon. Moeder Veniz is een PROK-merrie van Krack C.

Geschreven door: Wendy Scholten
Verslaggeefster Hippische branch

eKWPN-dressuurhengst Enzo Ferrari in Duitse handen