Op de centrale keuring van Noord Holland koos de jury voor Ellegantrasse Texel (Jazz x Alcatraz) als beste driejarige en latere kampioen. De kwaliteit van weleer met een paar echte toppers die op nationaal niveau in de top meedoen, was nu niet aanwezig. Wel waren veel paarden erg jeugdig en gespannen. Zij kunnen nog de goede kant op groeien.

Ellegantrasse, van de succesvolle fokker Wim van der Linde, verdiende de titel vanwege haar charme en houding. Ze heeft veel afdruk en power, maar zou het voorbeen meer naar voren moeten wegzetten. Qua bewegingstechniek maakte stalgenoot en de als tweede geplaatste Ellegant Lady Texel (Ferro x Farmer) zeker zoveel indruk en lijkt het meeste talent in huis te hebben. Alleen Ellegantrasse mag naar de NMK.”

https://horses.nl/fokkerij/ellegantrasse-texel-dressuurkampioen/

De Centrale Keuring in Middenbeemster vandaag sloot het Noord-Hollandse keurinsseizoen van 2012 af.  Het was een afsluiting met mooie kampioenen en veel belangstelling voor de voorselectie om de Pavo Cup. Algemeen kampioenen werden Chin Chin-dochter Coblesse TH en de driejarige Jazz-dochter Ellegantrasse Texel.

Algemeen dressuurkampioene werd Jazz-dochter Ellegantrasse Texel (uit N’Alcatrasse elite v.Alcatraz), één van de twee merries van W.T. van der Linden uit De Cocksdorp in de kopgroep bij de driejarige merries. Ellegantrasse Texel was al één van de blikvangers op de stamboekkeuring en kreeg daar 85 punten op exterieur. “Het is een charmante merrie met veel uitstraling die mooi naar boven beweegt. Om haar elegantie, jeugd en grootramigheid plaatsten we haar op kop.” Ze mag eveneens naar de Nationale Merriekeuring.
De beste vier- tot en met zevenjarige dressuurmerrie nam het tegen de Texelse merrie op in de kampioenskeuring, maar moest zich gewonnen geven. Dit was Danica SV (Johnson uit Ruby ster pref v.Krack C, fokker S. Spaans uit Barsingerhorn) van Kim Thijssen uit Limmen. “De merrie heeft een wat hellende croupe maar klom er wel in in draf.” De dochter van Jazz heeft net wat meer souplesse en wist daarmee de jury te overtuigen om haar te kiezen als kampioene.
https://www.kwpn.nl