Drie kwaliteitsvolle veulens op Veulenveiling Prinsjesdag!

Aanstaande dinsdag worden er 3 Texelse veulens geveild bij Veulenveiling Prinsjesdag.We stellen ze graag aan jullie voor!
Allereerst Riva Corieta Texel: een zwarte merrie van Trafalgar x Jazz x Burggraaf.
Totilas en Texel; dat is al vaker een goede combinatie gebleken. Of het nu direct via Totilas of via zijn zonen Glock’s Toto Jr of Governor is, deze mix leverde al meerdere malen succes op. In het geval van dit merrieveulen Riva Corieta Texel wordt de Texel-fokkerij samengebracht met de Totilas-zoon Trafalgar – een hengst die teruggaat op de lijn van de legendarische Poetin. Moeder Diva Corieta Texel is een dochter van Jazz die zelf in de sport presteerde en dat laatste geldt ook voor grootmoeder Rieta Corieta. In de fokkerij stond Rieta Corieta aan de basis van de Lichte Tour-paarden Esperado’s Esteban, Discount Texel du Loup Pendu en Eurolife Texel, alsmede al de KWPN-hengst Jerenzo Texel.

Op Veulenveiling Prinsjesdag wordt ook de hengst Retteket Texel geveild!🤩

Le Formidable x Jazz x Alcatraz. Het hengstveulen Retteket Texel werd geboren in de bekende stallen van Wim van der Linde uit de Texelse plaats De Cocksdorp – een fokkerij die al tal van succespaarden voortbracht. Vader Le Formidable was de onbetwiste kampioen van de KWPN Hengstenkeuring en maakt met zijn eerste twee jaargangen veulens opnieuw grootse indruk. Moeder Ellegantrasse Texel scoorde op de KWPN-keuring maar liefst 85 punten voor exterieur en 80 voor beweging, terwijl grootmoeder N’Alcatrasse grootmoeder is van het Grand Prix-dressuurpaard Ego Tripper van Marjan Hooge. Uiteindelijk gaf deze stam ook de nodige springpaarden, waaronder het 1.60m-paard Affair LS La Silla van Kevin Staut.
Als laatste wordt de hengst Rainman Texel geveild!
Glocks Toto jr x Negro x KrackC.
In 2018 maakte de Glock’s Toto Jr-dochter Nouvelle Feniz Texel grootse indruk op Veulenveiling Prinsjesdag. Het Texelse fokproduct danste door de baan en bracht maar liefst 85.000 euro op. Dit jaar, als driejarige, lost zij de torenhoge verwachtingen in en scoorde Nouvelle Feniz Texel maar liefst 85 punten voor exterieur en 90 punten voor beweging, waaronder 95 punten voor haar draf op de KWPN-keuring. Rainman Texel is de volle broer van deze nu al spraakmakende Nouvelle Feniz Texel; én misschien is deze Glock’s Toto Jr-zoon wel net zo’n groot talent. Moeder Feniz Texel presteerde zelf in de sport en is de halfzus van de KWPN-gekeurde hengst Enzo Ferrari. Uit deze Texel-lijn komen onder meer Grand Prix-paarden Belle Lady Texel, Dark Knight Texel en Opartout Texel VDL.
Bekijk de video en meer info via de website van Veulenveiling Prinsjesdag.