Succesvolle ibop voor Eva en Nurieta Texel in Sonnega!

, ,
Nurieta Texel is de eerste nakomeling van onze hengst Jerenzo Texel en komt uit onze elite pref prest sport fokmerrie Urieta Texel (Goodtimes x Ladalco).
De merrie is geslaagd met 83 punten en een 9 voor rijdbaarheid! Ook mag ze door naar de Nationale Merriekeuring!
Bron KWPN: Dit zijn twee opvallende merries, die 80 respectievelijk 85 punten kregen voor hun exterieur. De Jerenzo Texel-dochter Nurieta Texel is een heel meewerkend paard die heel goed geconcentreerd was op de ruiter. Deze goed ontwikkelde, langgelijnde merrie heeft een mooi front en werd met goede aanleuning voorgesteld. Ze stapt ruim en zuiver, draaft met veel houding en goede beentechniek, en galoppeert met balans, kracht en activiteit. Daarbij toonde ze een hele goede instelling, waarvoor we een 9 hebben gegeven”, vertelt inspecteur Bart Henstra.
Ook onze 4 jarige merrie Mylove Texel W (Desperados x elite eptm prok KrackC) is met Hergen van Hall geslaagd voor de Ibop aanlegtest. Daarnaast is ze elite verklaard!