Kevin Costner Texel wint Pavo Cup Selectie!

Super trots op ons fokproduct Kevin Costner Texel (Negro x Ellegantrasse Texel v Jazz)! Afgelopen donderdag won hij de Pavo Cup Selectie in Houten bij de vijf-jarigen. Geweldig Antonio!

Vorig jaar won Kevin Costner Texel onder Emmelie Scholtens tevens de voorselectie in De Mortel. Ook nu wist de hengst te imponeren, nu onder Antonito Laiz Zandio. “Een heel sterk paard die imponeert met zijn mechaniek in de benen en de kracht vanuit de achterhand. Hij blinkt uit in draf en galop, waarvoor hij negens ontving. Het totaalbeeld is heel mooi bergop met veel afdruk.”

En gefeliciteerd eigenaren Trainingsstal Witte-Scholtens en Stoeterij Turfhorst.

Op vrijdag 16 oktober de halve finales voor de vijf- en zesjarigen. De finales voor alle leeftijdscategorieën zijn op zaterdag 17 oktober. De combinaties die geselecteerd zijn voor de eerste finaleronde (de top 10 van de vierjarigen, de top 8 van de vijfjarigen en de top 6 van de zesjarigen), komen op zaterdag opnieuw in de ring. Per leeftijdscategorie worden vervolgens de drie paarden met de hoogste punten overgereden door gastjury en jongepaardenspecialist Philipp Hess. Net als voor de overige KWPN-evenementen geldt ook voor de Pavo Cup dat er geen publiek is toegestaan. Alle drie de dagen zijn via de livestream te volgen op Clipmyhorse.tv en KWPN.tv.