Britt en Topaas winnen ZILVER op de Hippiade!

Gisteren was de Hippiade Pony’s op het KNHS Centrum in Ermelo! Britt reed met Himmerens Goudtopaas individueel mee in de klasse B categorie A/B. Ook reden ze mee voor het verenigingskampioenschap waarbij ze moest springen én een dressuurproef rijden.

Voor het verenigingskampioenschap werd een mooie proef neergezet en kreeg Britt 223 punten, ze eindigde daarmee op de 1e plaats van de 24 combinaties. Ook sprong Britt met Topaas een super goed parcours, ze was foutloos met 72,07 stijlpunten! Dit was goed voor een 4e plaats. Helaas vielen ze als verenigingstotaal niet in de prijzen, maar er was wel goed gereden!

Voor het individuele kampioenschap kwam Britt als derde aan de start om 13.45u s’middags. De combinatie reed een prachtige proef met super goede stukken! De jury was het daarmee eens en ze scoorde een mooi puntentotaal van 70,444%! Britt stond daarmee aan de leiding, maar er moesten nog 29 andere combinaties. Lange tijd stond de combinatie boven aan, de laatste proef werd rond 18.00u gereden en de laatste 10 combinaties werden niet meer op het scorebord weergegeven. Dus was het wachten, wachten en nog eens wachten op de punten… daar werd Britt toch wel erg zenuwachtig van! Uiteindelijk kwamen de scores op het bord te staan, en ja hoor:

Britt en Topaas hebben ZILVER gewonnen! Wat een knappe prestatie!

Er volgde een leuke prijzenuitreiking op Medalplaza en Britt stond zo trots als een pauw op het podium! Ook wij zijn ontzettend trots, tweede worden van heel Nederland dat is niet zomaar iets! Volgende week vrijdag zal Britt met Topaas nog individueel aan de start komen voor het springen, veel succes!