Kevin Costner Texel zeer succesvol onder Emmelie Scholtens!

Hoe geweldig is het als een fokproduct zó goed presteert! Deze week hebben wij het ervaren met Kevin Costner Texel (Negro x elite prok Jazz). De hengst Kevin Costner hebben wij in 2015 verkocht via Starsale Auctions in Drachten. Hij werd gekocht door Eric Koele, Stoeterij Turfhorst.

Ondertussen is Kevin Costner Texel in mede eigendom van Trainingsstal Witte-Scholtens. Emmelie Scholtens rijdt de geweldige hengst en is zeer succesvol! Op 30 juli was de Pavo Cup Selectie in De Mortel. De prachtige combinatie won de rubriek met 86 punten!

Vervolgens kwam Kevin Costner Texel aan de start op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo in de 4-jarige dressuurpaarden rubriek. In de kwalificatie werd de combinatie tweede met een 9.5 voor de galop! Ook in de finale werd de combinatie tweede met prachtig commentaar! Wat een belofte voor de toekomst.

Graag feliciteren wij de eigenaren; Emmelie en Jeroen van Trainingsstal Witte-Scholtens en Eric Koele van Stoeterij Turfhorst! Het was een genot om de combinatie in actie te zien in Ermelo. We zijn ontzettend blij dat ons fokproduct zo goed terecht is gekomen.

Lees hier ook het nieuwsbericht van het KWPN.

Foto: Roland Hitze