Morgen, woensdag 5 september, zal het chique merrieveulen Nurieta Texel (Ferdinand x elite Jazz x elite pref prest sport Goodtimes) op Veulenveiling Midden-Nederland worden geveild!

Uit de moeder van de in Westfalen goedgekeurde Impression Texel, komt dit merrieveulen Naturieta Texel. Geen onbekende op de veulenveiling in Lunteren. Want vorig jaar werd haar halfbroer hier ter plaatse tot veilingtopper gekroond. Ze komen beide ook uit de moeder van Face Book Texel, die in het klasse ZZ-Zwaar wordt uitgebracht. En dat op achtjarige leeftijd. Moeder Arieta Texel is een elite merrie die tevens de halfzus is van El Corona Texel. Op zevenjarige leeftijd de Belgisch kampioen en inmiddels in de Prix St. Georges geklasseerd. Verderop in de stam vinden we ook het Grand Prix paard Opartout Texel, Zeester Texel die in het ZZ-Zwaar geklasseerd is en Rooseveld Texel die eveneens in de klasse ZZ-Zwaar is uitgebracht.