Onze topper Jacky Ickx Texel (Enzo Ferrari Texel x elite pref ibop d-oc Jazz x keur pref sport Burggraaf) is afgelopen vrijdag aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek in Ermelo!

De hengst komt uit de eerste jaargang van Enzo Ferrari Texel (Painted Black x prok prest Krack C), welke ook door onszelf werd gefokt!

Lees hier het nieuwsbericht van horses.nl:
Voor Wim van der Linde was de aanwijzing van cat.nr. 436, Jacky Ickx Texel (v. Enzo Ferrari), voor het KWPN verrichtingsonderzoek bijzonder. De hengst komt uit de eerste jaargang van Enzo Ferrari, die ook door Van der Linde zelf werd gefokt.
Daarnaast zag de toekomst van Jacky er als jaarling minder rooskleurig uit. “We kregen destijds het advies hem naar de slager te brengen en moet je nu kijken”, zegt de fokker na afloop van de derde bezichtiging op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.
https://www.horses.nl/fokkerij/linde-is-dood-weggehaald/

Lees hier het nieuwsbericht van kwpn.nl:
In de tweede bezichtiging verschenen 51 hengsten, waarvan er 25 zijn geselecteerd voor de derde bezichtiging. Voornamelijk vanwege hun afstamming hield het in deze laatste rond op voor vier hengsten, waardoor er 21 hengsten groen licht kregen voor het verrichtingsonderzoek. “We hebben een stel goede hengsten gezien vandaag. Hengsten die hebben kunnen overtuigen met hun model, bewegingsvorm en goede afkomst. Ook in het kader van bloedspreiding hebben we interessante hengsten de kans kunnen geven om zich te bewijzen in het verrichtingsonderzoek”, vertelt juryvoorzitter Bert Rutten.