Gisteren, 9 juli 2016, startte Eva met Dark Knight Texel (Wynton x keur pref prest Caritas) in de Prix St. Georges in Heiloo.

De combinatie zette een zeer goede proef neer en scoorde daarmee een 1e plek met 65,95%!

Op www.dehoefslag.nl stond het  volgende artikel:
Eva van der Linde (op de foto met Belle Lady Texel) won tijdens de subtopwedstrijd van Heiloo de Prix St. Georges met 65,92%. Een mooi resultaat volgens Van der Linde, want voorafgaand aan het concours was ze een paar dagen weg en is Dark Knight Texel dus niet gereden.

‘Het was pas de derde keer dat ik Lichte Tour startte met Dark Knight Texel . Voor het concours in Heiloo was ik een paar dagen weg, dus ik was zeker niet ontevreden met de manier waarop hij liep. Er zaten nog wel wat hakkeltjes in, maar dat mag nu nog. Hij scoort altijd op zijn drafgedeelte. Hij heeft een fijne manier van bewegen en dat zie je dan terug in de appuyementen. Daar had ik dan ook een acht voor.’

Eigen fokkerij
Zoals alle paarden die Eva rijdt komt ook deze Wynton-zoon uit eigen fokkerij. ‘Dat vind ik altijd fijn. Je weet vanaf het begin precies wat je aan elkaar hebt. De komende tijd start ik hem gewoon nog even door. Ik wil hem van de zomer nog een paar keer starten en zo rustig ervaring opdoen. Het mag allemaal nog wat strakker en beter.’ Van der Linde gaat zo ongeveer eens per drie weken naar Edward toe om te trainen. ‘Ik ben dan de hele dag onderweg, maar dat is zeker de moeite waard. Van Edward heb ik heel precies leren rijden. Ik moet bij hem heel veel schakelen.’

https://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/dressuur/subtop-eva-linde-wint-psg-zelfgefokte-dark-knight-texel.html