Van de week was er een prachtig merrieveulen van Negro geboren. Helaas ging het met haar moeder Evarieta Texel de volgende dag niet goed en moesten we de beslissing maken om haar ter plekke in te laten slapen.

Ondertussen hadden we alle zeilen bijgezet om zo snel mogelijk een pleegmoeder voor het Negroveulen te vinden! Onze eigen veulens zijn nog te jong om af te spenen. Door een massaal gedeeld bericht op facebook en veel verschillende tips kregen we contact met Dierenkliniek Dennenoord in Duizel. Zij hadden nog één merrie staan dus we zijn met spoed naar Duizel gereden.

Gelukkig hadden we nog 2 flessen biest in de vriezer liggen waardoor we het negroveulen tijdens de lange reis, van ruim drie uur, konden voorzien van goede moedermelk.

Eenmaal aangekomen bij Dierenkliniek Dennenoord stond Merel klaar en werd er gelijk super gehandeld.!De pleegmerrie werd vastgehouden en het veulen werd vanuit de vrachtwagen naar haar toe begeleid. Het was prachtig om te zien hoe de pleegmerrie reageerde op het veulen. Het veulen mocht dan ook snel bij haar drinken.

We hebben het negroveulen met een super gevoel bij haar in Duizel achter gelaten en ontvingen snel daarna diverse filmpjes, waardoor we zagen hoe goed het allemaal ging!

Over een paar dagen mogen we de pleegmerrie met het veulen ophalen, zodat ze op Texel lekker door kan groeien met haar nieuwe moeder.

We willen iedereen bedanken voor alle lieve reacties en berichten op facebook én uiteraard bedanken we Dierenkliniek Dennenoord voor de super service!

Op onze facebookpagina www.facebook.nl/fokpaarden.texel zijn alle filmpjes en foto’s te vinden, het is zeker een kijkje waard!