Tussen het Texelweekend door lag de kraamafdeling van Stoeterij van der Linde niet stil.. hierover hebben we helaas goed nieuws en slecht nieuws.

Het goede nieuws is dat er afgelopen zaterdagnacht, 3 mei 2014, een prachtig, gitzwart, groot merrieveulen van Everdale is geboren.

Deze merrie komt uit onze elite merrie Arieta Texel (Jazz x elite Goodtimes).

Everdale x elite Jazz x elite sport Goodtimes x elite sport pref Ladalco.

Het was een moeilijke klus, de merrie lag verkeerd en moest door de veearts eerst goed gelegd worden voor dat het geboren kon worden maar gelukkig is alles goed afgelopen!

Het is een ontzettend mooi groot veulen en we zijn erg trots op haar!!

De nacht ervoor was heftig, onze elite merrie N’Alcatrasse Texel (Alcatraz x Calypso) moest om 02.00u s’nachts bevallen van een veulen van Everdale.

Het veulen lag helemaal verkeerd, namelijk op z’n rug en later ook nog met een voorbeen dubbel. Twee dierenartsen, broer Erwin en Wim zelf, zijn s’nachts al wandelend met de merrie bezig geweest om het veulen goed om te krijgen.

Nadat het veulen eindelijk geboren was, leek het niet goed. Het veulen was erg slap en kon niet zelfstandig staan. Voor de rest functioneerde het veulen zoals het hoorde, het dronk goed uit de fles en ook de ontlasting was goed. Ondertussen was het al 05.00 uur s’morgens.

S’ochtends is de dierenarts opnieuw langsgekomen om het veulen een infuus te geven en extra penicilline, het veulen kon nog steeds niet op eigen benen staan.
Zo hebben we het nog een paar uur aangekeken, maar het veulen heeft waarschijnlijk zo’n klap gehad tijdens de bevalling dat het niet goed zou komen. Samen met de dierenarts hebben we besloten het veulen in te laten slapen.

Na regen komt  zonneschijn... een prachtig merrieveulen van Everdale!