Vandaag 27 april 2014, had Marieke van der Putten wedstrijd mijn Zip-A-Way Texel.

Het was de 1e selectiewedstrijd in de Prix St Georges.

Zip-A-Way Texel won de 1e selectie met 71,45%!

Zoals Marieke zelf op facebook schreef:

Mijn aller grootste vriend heeft weer z’n best gedaan! 1ste sel psg gewonnen met 71.45%.

Nieuwsbericht website De Hoefslag:

https://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/dressuur/subtop-8057-duvals-capri-sonne.html

Hoogste PSG score voor Van der Putten

Op Lichte Tour niveau waren er drie groepen waarbij Marieke van der Putten het hoogste percentage haalde van 71,45%. Dit deed ze samen met haar Zip-A-Way Texel. Blij vertelt Marieke: ”Texel’ liep heel fijn en had alleen in de galop nog wat spanning. De draftour was foutloos en hierin behaalden we meerdere achten en negens. Ik had hem een tijdje thuis gehouden om verder door te trainen. Hierbij hebben we voornamelijk gewerkt aan de ontspanning en de wissels. Dit lukt nu ook goed op de wedstrijden. Hij heeft een speciaal karakter, zo is hij heel eenkennig en wil hij zich snel spannen. Maar ik rijd hem al vier jaar en heb een echte klik met hem. Ook de juryleden zien in hem een paard met kwaliteiten en vonden dat ik de spanning goed liet afvloeien. Texel is voor de helft nog in eigendom van de fokkers en voor de andere helft van mijn trainers Hans Peter Minderhoud, Edward Gal en Nicole Werner. Hij pakt de zwaarder oefeningen al aardig op en ik hoop met hem het hoogste niveau te bereiken.’

 

Zip-A-Way Texel wint 1e selectie PSG!