Afgelopen zaterdag, 20 oktober 2012, was de 24ste editie van de aanlegtoets voor driejarige paarden bij manege de Prinsenstad in Delft, georganiseerd door fokvereniging VWF.

De jury bestond uit Johan Hamminga en Thamar Zweistra. Zij hadden de taak om negentig combinaties te beoordelen! De paarden werden beoordeeld op het gewenste dressuurmodel, drie goede basisgangen en erg goed te rijden zijn. Na iedere groep gaf Johan Hamminga duidelijk en opbouwend commentaar over de paarden.

De tweede plaats was voor de aangewezen KWPN-voshengst Esteban! (prok v. Florencio uit Wieta Corieta Texel elite IBOP-dres van Jazz, fokkers S. Spaans uit Barsingerhorn en H. Zutt uit Warmenhuizen).

“Esteban beschikt over veel tritt en heel veel go. Tijdens het overrijden waardeerde de hengst zich op, waardoor hij op de tweede plaats eindigde. Bij het overrijden gaf hij een heel fijn gevoel, heeft veel kracht in alle drie de gangen en kan zeer goed schakelen. Hij blijft altijd van achteren goed doorkomen, maakt niet uit in welk tempo hij loopt, of in welke gang.” De hengst is in eigendom van Petri Bax, die hem als veulen gekocht heeft. Hij is gefokt uit de elitemerrie Wieta Corieta Texel (v.Jazz).

De elite merrie Wieta Corieta Texel (v. Jazz) komt uit de merrie Rieta Corieta Texel (keur sport pref Burggaaf x elite pref prest Caritas).

Rieta Corieta Texel wordt nog steeds zeer succesvol ingezet voor de fokkerij op Stoeterij van der Linde. Ze heeft inmiddels vijf jazz-nakomelingen rondlopen en is op dit moment drachtig van Davino (Hotline x pref prest sport Michelangelo)