Gisteravond, 28 juni 2012, is er een erg leuk artikel over de SK Wijdenes op de website van het KWPN geplaatst!
De titel: ”Succes voor van der Linde uit Texel”

De drie opvallendste dressuurpaarden van vandaag zijn alle drie gefokt door- en geregistreerd bij W.T. van der Linde uit De Cocksdorp op Texel. De beste beweger van de drie was Ferro-dochter  Ellegant Lady Texel (uit Lady Texel keur pref sport-(dres) v.Farmer), die 90 punten voor de draf kreeg. “Ze beukte erop!”, aldus Reijne. “Ze heeft een heel goed achterbeengebruik en kan fijn schakelen en beweegt met een mooie houding. Ze heeft een mooi front, maar miste in haar model misschien net de scherpte die haar stalgenootjes wel hebben. Zonder meer een fraaie merrie.” Met 75 punten voor exterieur en 85 voor beweging werd zij ruimschoots ster.

Het mooiste model van de Texel-paarden had Jazz-dochter Ellegantrasse Texel (uit N’Alcatrasse elite v.Alcatraz), hiervoor kreeg zij 85 punten en voor beweging 80. “Een zeer fraaie merrie met heel veel uitstraling, een mooi front en een sterke bovenbouw. Daarbij is het fundament hard en droog. In stap was ze wat gespannen maar in draf heeft ze veel beentechniek en ging ze echt zitten. Ze maakte in draf en galop een mooie houding.”

Haar halfzusje Etesse Texel (Jazz uit Utesse Texel ster PROK v.Voltaire) kreeg 80 punten voor exterieur en 75 voor beweging, waaronder 85 voor de draf. Reijne: “Een mooi, langgelijnd en scherp model met veel ras en een hard fundament. Een fijne merrie die in galop wat meer balans zou mogen hebben, maar een ruime draf heeft.”

https://www.kwpn.nl