Vannacht, 5 juni 2012, ging om half1 het alarm af en zagen we op het scherm dat Sylithia Texel (Democraat x Joost) lag. Aangekomen bij de stal controleerde Wim als eerst of het veulen goed lag en helaas was dit niet het geval!

Het veulen lag namelijk op haar rug en kan in deze positie niet geboren worden. Wim belde snel de veearts en is met de merrie, samen met Eva, gaan wandelen. Tijdens het lopen probeerde Wim met beide handen in de merrie het veulen te draaien. Na 20 minuten lukte het gelukkig en konden we de veearts afbellen.
Toen het veulen goed lag hebben we snel de box weer opgezocht en daar is de verdere bevalling voorspoeding verlopen. Na een uur stond ze, was de nageboorte eraf en dronk ze. We lagen om 3u weer op bed!
Het veulen is een mooi bruin merrieveulen van de hengst Astrix! Ze heeft een wit kolletje op haar hoofd.

Om half5 s’ochtends ging het alarm weer… Deze keer was het de Voltaire merrie die lag en dit veulen lag gelukkig wel goed.
Het is een mooie bruine hengst van Bretton Woods. De hengst heeft vier witte benen en een wit blesje.
We wachten op dit moment nog op een veulen.